Dak lekkages

Lekkages vormen een belangrijke reden om de dakbedekking te vernieuwen. Op het moment dat u te maken heeft met slechte of kapotte dakbedekking is het verstandig om daar zo snel mogelijk iets aan te laten doen. Ga allereerst na welk type dak u op uw woning heeft zitten. Gaat het om een hellend dak? Dan is de kans groot dat u gebruik maakt van een gording- of sporenkap. Afhankelijk van het type dak kan de specialist u van dienst zijn met het herstellen van lekkages.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Vocht kruipt overal

Een dak dat niet goed wind- en waterdicht is zal vocht doorlaten, zowel in vloeibare vorm als in dampvorm. Door foutief aangebrachte dakbedekking, dakisolatie of simpelweg fouten in de onderconstructie is het mogelijk dat vocht van buiten doordringt in het pand door directe lekkage of door condensering, met alle kwalijke gevolgen van dien. Het is veelal heel moeilijk te traceren door welke opening het vocht binnenkomt aangezien vocht of damp gemakkelijk migreert naar het laagste of koudste punt. Opsporen van lekkages is een belangrijke stap, gevolgd door reparatie c.q. aanbrengen van nieuwe dakbedekking. Ook foutief aangebrachte isolatie kan vaak vochtoverlast tot gevolg hebben.

Isolatie van het dak

Lekkages hebben een grote invloed op de isolatiewaarde van uw woning. We isoleren daken in Nederland in principe op drie verschillende manieren. U kunt gebruik maken van een ‘warm dak’, waarbij de isolerende dakplaten op de constructie zitten. Hierdoor blijft de dragende constructie warm. Daarnaast kunt u kiezen voor een ‘koud dak’, waarbij de isolatie zich onder het dakbeschot bevindt. Het platte dak isoleren we als een ‘omgekeerd dak’. Het isolatiemateriaal bevindt zich op de bestaande dakbedekking en we maken gebruik van grind of tegels om het geheel op z’n plaats te houden. Lekkages in dit type dak laten zich het meest gemakkelijk herstellen.

Dampremming aanbrengen

Wanneer we vocht in onze woning willen weren kunnen we ons richten op vochtindringing van buiten de constructie, of op condensatievocht. Dit tweede lossen we op met voldoende dampremming, voor het eerste gebruiken we het Bouwbesluit 2003: Wering van vocht van buiten, afdeling 3.6.

In Nederland kennen we geen norm op het gebied van dampremming (in Duitsland gebruikt men de DIN 4108). Op hellende daken volstaan we met isolatiemateriaal met een dikte van circa 2mm, om voldoende dampremming aan te brengen. Het is uiteraard van belang om dit materiaal lekvrij aan te brengen, zodat lekkages in het dak geen rol zullen spelen.

Meest voorkomende dakbedekkingmaterialen

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *