Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking

De bitumen dakbedekking vinden we op bijna alle platte daken in Nederland terug. Het is een populair materiaal, dat ons in staat stelt om het dak op een stevige manier te construeren, maar tevens voor een goede isolatiewaarde te zorgen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

In het verleden maakten we vooral gebruik van een materiaal dat we ‘mastiek’ of ‘teermastiek’ noemden. Dit was eigenlijk de voorloper van de bitumen dakbedekking. Vandaag de dag werken we daar niet meer mee, maar dat neemt niet weg dat het interessant is om de historie hiervan in kaart te brengen om de dakbedekking van dit moment beter te begrijpen.

Mastiek is een teerachtig product

De bitumen dakbedekking werd voorafgegaan door mastiek. Dit is een teerachtig product, dat ontstaat bij de fabricage van lichtgas uit steenkool. Het materiaal brengt een aantal voordelen met zich mee, maar dat neemt niet weg dat er ook enkele nadelen aan kleven. We dienen er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat het materiaal nogal kwetsbaar is. Met name bij koud weer is het broos en daardoor breekbaar. Mastiek is bij warm weer aan de andere kant juist zacht en week. Wat dat betreft is het materiaal vandaag de dag niet meer zo geschikt voor het construeren van de dakbedekking.

Bitumen als kleefmiddel

We maken tegenwoordig geen gebruik meer van mastiek, ook omdat het gevoelig was voor de schadelijke UV-straling van de zon. Ook de huidige technieken op het gebied van isolatie zorgen ervoor dat we geen gebruik meer kunnen maken van mastiek.

Bij bitumen dakbedekking werken we in plaats daarvan met bitumen, dat we gebruiken als een kleefmiddel. Dit materiaal ontstaat op het moment dat we aardolie destilleren. We maken gebruik van geblazen bitumen, daklak en bijvoorbeeld bitumenpasta. We gebruiken bitumen ook bij het vervaardigen van dakrollen.

Drager voor mechanische sterkte

We vinden het bitumen onder andere terug in de kern van de dakbedekking. De kern noemen we over het algemeen de ‘drager’, omdat dit het onderdeel is dat zorgt voor de sterkte en de stijfheid van het geheel. Zonder een goede kern zou het niet mogelijk zijn om de dakbedekking aan te brengen, vanwege het gewicht dat erop zal rusten. De kern van het dakbedekkingsmateriaal zorgt er zowel bij bitumen als bij andere materialen voor dat er een mechanische sterkte ontstaat. We kunnen een bouwtechnische berekening maken om na te gaan hoe sterk de dakbedekking dient te zijn, om bijvoorbeeld de invloeden van het weer te kunnen weerstaan.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *