Alles over dakdekken | samenwerkingsverband van dakdekkers | landelijke dekking

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over het aanbrengen van uw eigen dakbedekking, of bent u benieuwd hoe u kunt werken aan een dakterras, een dakvijver of wellicht een daktuin? Wij geven antwoord op de veelgestelde vragen over dakbedekking en wat daarbij komt kijken.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.

Veelgestelde vragen

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

Komt u er zelf niet goed uit en wilt u zeker zijn van goede kwaliteit? Schakel dan in ieder geval een specialist in, die u meer kan vertellen over de mogelijkheden en de eventuele risico’s waar u rekening mee dient te houden.

Zelf dakbedekking aanbrengen?

Wilt u zelf de dakbedekking aanbrengen? Houd er rekening mee dat een totale dakconstructie bestaat uit meer dan alleen de dakbedekking, het gaat tevens om de onderconstructie of dakvloer, een dampremmende laag en bijvoorbeeld het isolatiemateriaal. Indien u gebruik maakt van een omgekeerd dak constructie kunt u eigenlijk alleen werken met XPS-isolatiemateriaal, in de andere gevallen heeft u de keuze uit meerdere materialen. Wat dat betreft kunt u zelf de dakbedekking aanbrengen, maar is het in de meeste gevallen verstandig om daar advies over in te winnen.

Het maken van een dakterras

Wilt u zelf graag een dakterras maken? Houd er dan onder andere rekening mee dat u de balustrade beter niet aan de dakbedekking zelf vast kunt maken, om het risico op schade en andere problemen zo klein mogelijk te maken. Wij geven u een handige tips, als antwoord op de veelgestelde vragen met betrekking tot het aanleggen van een dakterras. Zorg bijvoorbeeld voor goede tegeldragers, om er zeker van te zijn dat het vocht goed weg kan en dit niet tot problemen zal leiden.

Het maken van een dakvijver

Wilt u gebruik maken van een dakvijver? Dit zorgt voor een prachtige afwerking van een dak, maar kan met name bij publieke toegang een aantal risico’s met zich meebrengen. Denk onder andere na over de mogelijkheid tot mechanische beschadiging en zorg er in ieder geval voor dat u eventuele lekkages zo gemakkelijk mogelijk op kunt sporen. Zorg uiteraard voor een waterdicht geheel, om dergelijke problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Het maken van een daktuin

Wilt u genieten van een daktuin en bent u benieuwd hoe u deze het best kunt aanleggen? Wij vertellen u als antwoord op de veelgestelde vragen onder andere meer over de materialen en constructies die u hiervoor het best kunt gebruiken.

Het maken van een parkeerdak

U kunt een parkeerdek maken door de juiste materialen te kiezen en rekening te houden met de belasting waarvan sprake zal zijn. Wij helpen u op weg, al is het in de meeste gevallen verstandig om advies in te winnen bij een specialist op dit gebied.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
Alle soorten dakbedekking (Bitumen, dakpannen, kunststof, riet, zink, dakisolatie etc.)
In alle regio's in Nederland
Met garantie
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets