Alles over dakdekken | samenwerkingsverband van dakdekkers | landelijke dekking

Oude dakbedekking

Oude dakbedekking

Heeft u nog oude dakbedekking op uw woning of een ander pand liggen? De levensduur van een dak is in veel gevallen dan niet veel meer dan 10 - 15 jaar, waardoor de kans groot is dat dit aan vervanging toe is. U kunt zorgen voor de beoordeling van uw oude dakbedekking, bijvoorbeeld door goed te kijken naar het mastiek of het PVC.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.

Vervolgens kunt u de nieuwe dakbedekking in een aantal gevallen gewoon over de oude heen leggen. Vandaag de dag maken we eigenlijk geen gebruik meer van mastiek en dakleer, we komen het alleen nog maar tegen op het moment dat we oude dakbedekking verwijderen of daar overheen werken.

Wat te doen met oude dakbedekking

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

Beoordelen oude dakbedekking

Oud aangetast bitumen

Maakt u nog gebruik van oude dakbedekking en bent u benieuwd in hoeverre u daar gebruik van kunt blijven maken? U kunt uw mastiek dakbedekking laten inspecteren, bijvoorbeeld om na te gaan of de levensduur nog aansluit bij die van de rest van het pand of de woning. Heeft u PVC op uw dak liggen? Laat dan goed kijken naar zowel de dakbedekkingsconstructie, het -systeem en de dakbanen. Deze drie elementen zorgen ervoor dat u een goede beoordeling van uw oude dakbedekking uit kunt laten voeren.

Mastiek op uw dakbedekking vormt chemisch afval, maar zolang u het op uw dak laat liggen hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Maak er echter wel een notitie van, om er rekening mee te kunnen houden wanneer u het gebouw laat slopen of u de oude dakbedekking laat verwijderen.

Nieuwe dakbedekking over oude dakbedekking

Wilt u de oude dakbedekking graag vernieuwen? U kunt de nieuwe dakbedekking daar in veel van de gevallen gewoon overheen leggen. Het is in dat geval van belang om goed te laten kijken naar de isolatiewaarde van uw huidige dag en de Rc-waarde die u wilt bereiken. Maak daarnaast gebruik van een insnijding om het gewicht en de conditie van de oude dakbedekking te beoordelen, zodat u op basis daarvan voor de nieuwe dakbedekking kunt zorgen.

Mastiek & dakleer

Maakt u via uw oude dakbedekking nog gebruik van mastiek en dakleer? Deze materialen gebruikten we tot in circa 1970, omdat het destijds voordelige en betrouwbare materialen voor dakbedekking bleken. Sinds die tijd zijn we gebruik gaan maken van bitumen dakbedekkingsmaterialen, die hiervoor beter geschikt zijn. Het zorgt voor constructies die lichter van gewicht zijn en langer meegaan. Wat dat betreft ligt de tijd van mastiek en dakleer achter ons, maar komen we het nog wel eens tegen wanneer we oude dakbedekking vervangen voor nieuwe.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
Alle soorten dakbedekking (Bitumen, dakpannen, kunststof, riet, zink, dakisolatie etc.)
In alle regio's in Nederland
Met garantie
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Dakbedekking platte daken

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.