Alles over dakdekken | samenwerkingsverband van dakdekkers | landelijke dekking

Dakbedekking repareren

Dakbedekking repareren

Wilt u de dakbedekking repareren? U kunt te maken krijgen met verschillende vormen van schade. Het is in dat geval van belang om grondig te werk te gaan, maar de goede onderdelen aan de andere kant te laten zitten.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.

Craquelé

Is er sprake van UV-straling op uw dakbedekking? Dan loopt u het risico dat u op termijn te maken zal krijgen met craquelé. Dit zijn ondiepe scheurtjes, die zich in de loop der tijd kunnen vergroten, waardoor ze meer schade toe zullen brengen.

Heeft u last van craquelé en wilt u uw dakbedekking repareren? Dan is het allereerst van belang om de dakbedekking goed schoon te maken, om de dakhuid met craquelé vervolgens af te vlammen. Hierdoor zullen de spleetjes als het ware dichtvloeien. Vervolgens kunt u het oppervlak dichtsmeren met een vloeibare bitumen. Tot slot kunt u leislag strooien over de kleverige bitumen. U zorgt er op die manier voor dat u de reparatie van uw dakbedekking op een degelijke manier uit kunt voeren. Craquelé kan op termijn leiden tot schade, maar wanneer u er op tijd bij bent vallen de problemen in een vroeg stadium goed aan te pakken.

Scheuren

Heeft u last van scheuren in uw dakbedekking, bijvoorbeeld omdat u craquelé niet op tijd heeft aangepakt? Scheuren kunnen daarnaast ontstaan als het gevolg van ijs op uw dak, dat flink zal uitzetten en daardoor voor problemen kan zorgen. U kunt proberen de scheuren dicht te vloeien door gebruik te maken van warmte, maar dit leidt doorgaans niet tot een duurzaam resultaat. Wat dat betreft vragen scheuren om een meer ingrijpende aanpak. Het is van belang om de scheur open te maken en na te gaan of de ondergrond nog in goede staat is. Vervolgens dient u de dakbedekking van binnenuit opnieuw aan te brengen, iets waar de specialist u goed mee van dienst kan zijn.

Dakdelen repareren

Wilt u zelf dakdelen repareren? Dan is het allereerst van belang om de daktrim te verwijderen. Vervolgens kunt u het dak goed schoonmaken. Verwijder ook het eventuele grind dat op het dak ligt, wanneer u gebruik maakt van losliggende dakbedekking met een ballastlaag. Vervolgens kunt u de toplaag verwijderen, samen met eventuele onderlagen die beschadigd zijn geraakt. Breng op de ondergrond een voorstrijklaag aan en wacht tot deze droog is (steenachtige ondergrond). Breng vervolgens de nieuwe onder- en bovenlaag aan. Daarna kunt u de banen weer leggen, om uw dak op een degelijke manier te repareren.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakbedekking platte daken

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
Alle soorten dakbedekking (Bitumen, dakpannen, kunststof, riet, zink, dakisolatie etc.)
In alle regio's in Nederland
Met garantie
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets