Alles over dakdekken | samenwerkingsverband van dakdekkers | landelijke dekking

Bedekking schroeven

Bedekking vastschroeven

U kunt uw dakbedekking op een aantal verschillende manieren aanbrengen. U heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van een losliggende laag met bedekkingsmateriaal. Houd er in dat geval rekening mee dat u een ballastlaag aan dient te brengen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de bedekking vast te plakken, of deze vast te schroeven. Dit laatste kunt u onder andere doen op een houten ondergrond. Laat de onderconstructie die u gebruikt voor de totale dakconstructie bepalen op welke manier u de bedekking aan wilt brengen. Houd onder andere rekening met het eventueel uitzetten en krimpen van de onderconstructie, als het gevolg van schommelingen in de temperatuur.

Druk verdelen met volgring

Maakt u gebruik van een mechanische bevestiging van de dakbedekking, door deze op de onderconstructie vast te schroeven? U kunt dit uitstekend doen wanneer u werkt met een houten ondergrond. In dat geval zou u ook kunnen kiezen voor een losliggende bedekking, maar kunt u geen gebruik maken van het plakken. Onder de kop van de nagel of schroef kunt u een volgring plaatsen. Dit is een metalen plaatje, dat de druk netjes zal verdelen. Hierdoor voorkomt u dat de schroef door de dakbedekking heen zal drukken en het geheel los kan komen. Gebruik volgringen met voldoende doorsnee, om de druk op een evenredige manier over de dakbedekking te kunnen verdelen.

Geen ballastlaag

Op het moment dat u gebruik maakt van een mechanische verbinding voor de dakbedekking aan de onderconstructie is het niet nodig om gebruik te maken van een ballastlaag. U schroeft de beide onderdelen op elkaar vast, waardoor u geen risico loopt op het opwaaien van het materiaal. Dit drukt het gewicht van de totale dakconstructie, waardoor het schroeven van de dakbedekking een goede keuze vormt op het moment dat u het gewicht niet te ver op mag laten lopen.

Leislag op de dakrol

Maakt u gebruik van dakbedekking die u kunt vastschroeven? Dan is de kans groot dat de toplaag een gemineraliseerde dakrol is. Dit betekent dat men er in de fabriek al leislag op aan zal brengen, zodat u daar zelf geen omkijken meer naar heeft. Dit komt de kwaliteit van de dakbedekking ten goede en zorgt ervoor dat u een degelijke constructie vorm kunt geven. Wat dat betreft kunt u op basis van de onderconstructie bepalen welk type dakbedekking het best aansluit bij de mogelijkheden die u voor handen heeft.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
Alle soorten dakbedekking (Bitumen, dakpannen, kunststof, riet, zink, dakisolatie etc.)
In alle regio's in Nederland
Met garantie
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Methodes dakbedekking aanbrengen

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.