Alles over dakdekken | samenwerkingsverband van dakdekkers | landelijke dekking

Vezelcement leien

Vezelcement leien

De prijs van natuurleien valt niet voor iedereen op te brengen. Vezelcement leien vormen in dat geval een interessant alternatief, al is het van belang om hier op een voorzichtige manier mee om te gaan.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Het gaat om leien op basis van cement, met een wapening van vezels. We maakten hiervoor in het verleden echter veel gebruik van asbestvezels, die we tegenwoordig niet meer toepassen. U heeft de keuze uit verschillende soorten, maten en kleuren, maar houd er rekening mee dat de vezelcement leiden een levensduur kennen van gemiddeld 20 jaar.

Vastzetten leien
Vastzetten leien

Cement en vezels

Vezelcement leien bestaan uit een combinatie van cement en vezels. Het cement vormt als het ware de basis voor de vorm. We brengen daar een wapening van vezels in aan, om ervoor te zorgen dat er een sterke constructie ontstaat waar we op het dak gebruik van kunnen maken. Vanuit het verleden maakten we veel gebruik van vezels van asbest, dankzij de gunstige eigenschappen van dit materiaal. Nu we ons beter bewust zijn van de gevaren voor onze gezondheid werken we niet meer met asbest, maar gebruiken we synthetische vezels in de vezelcement leien.

Diverse kleuren

De vezelcement leien zijn beschikbaar in diverse kleuren, waardoor u de mogelijkheid heeft om uw woning of een ander pand de kleur mee te geven die u wenst. Dit heeft te maken met zowel het cement als de vezels die we gebruiken, die we op een kunstmatige manier kunnen kleuren. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de vezelcement leien ongeveer 20 jaar meegaan. Dat betekent dat ze slechts 20% van de levensduur van natuurleien kennen, al ligt de prijs dan ook een stuk lager dan voor het natuurlijke materiaal.

Leien aanbrengen is vakwerk

Asbestcementleien en reparaties

Maakt u op uw dak gebruik van cementvezel leien en wenst u daar een reparatie aan uit te voeren? Het is in de meeste gevallen niet verstandig om daar zelf mee aan de slag te gaan. Dat heeft deels te maken met het feit dat de leien op een ingewikkelde manier op de constructie vastzitten, maar heeft ook te maken met uw eigen gezondheid. De vezelcementleien vanuit het verleden kunnen asbestvezels bevatten, die in vrije vorm tot enorme schade aan uw gezondheid kunnen leiden. Maak in dat geval gebruik van een gespecialiseerd bedrijf, dat u van dienst kan zijn bij het repareren of het verwijderen van de vezelcement leien waar u op het dak gebruik van maakt.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
Alle soorten dakbedekking (Bitumen, dakpannen, kunststof, riet, zink, dakisolatie etc.)
In alle regio's in Nederland
Met garantie
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Meest voorkomende soorten leien:

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

Meer informatie over kosten dakdekkers

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.