Alles over dakdekken | samenwerkingsverband van dakdekkers | landelijke dekking

Metalen dakbedekking

Metalen dakbedekking

Wilt u gebruik maken van metalen dakbedekking? U heeft op dit gebied een aantal verschillende keuzes, met name met betrekking tot de materialen. We gebruiken de metalen dakbedekking in Nederland zowel op hallen en grote panden, als bijvoorbeeld de kerktorens.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

We maken in veel van de gevallen gebruik van zink, maar er zijn ook een aantal andere metalen beschikbaar die tot een prachtig resultaat leiden. Denk hierbij onder andere aan koper, lood, staal, roestvast staal en aluminium.

Zinken dakbedekking

Met name de zinken dakbedekking is over het algemeen populair. Het is een materiaal dat we onder andere kunnen gebruiken om de goot, de deklijst en de hemelwaterafvoer vorm te kunnen geven. Het is daarnaast echter goed mogelijk om er een dakkapel mee af te dekken, een balkon mee vorm te geven of zelfs het complete dak van te voorzien. Wat dat betreft is zink een materiaal dat we binnen de metalen dakbedekking over het algemeen graag gebruiken. De levensduur van zinken dakbedekking bedraagt 50 -75 jaar, onder andere afhankelijk van de dikte van het materiaal. De dikte van het zink kan variëren van 0,7 - 1,1mm.

Onderhoud zinken dak

Maakt u gebruik van metalen dakbedekking? Houd er dan rekening mee dat met name het zinken dat relatief veel onderhoud nodig heeft. U kunt daarmee zorgen voor een verlenging van de levensduur, al is het aan de andere kant natuurlijk geen garantie op het voorkomen van gebruiken. Zorg voor preventief onderhoud door met name vuil en water op het zink tegen te gaan. Daarnaast kunt u zorgen voor een beschermende laag, iets wat met name interessant is in regio’s met een sterke luchtvervuiling. U kunt daarnaast rekening houden met bijvoorbeeld plantenresten en grijs van pannen en leien, aangezien dit tot aantasting van het zink kan leiden.

Dakvlakdetail

In Nederland maken we de laatste jaren steeds meer gebruik van de metalen dakbedekking, vooral binnen de utiliteitsbouw. Dit lijkt onder andere te maken te hebben met de mogelijkheden op het gebied van gekromde dak- en gevelvlakken. We werken vaak met zink of koper, voor een fels- of roevenconstructie. Ook met het oog op het demontabel bouwen laten de stalen en aluminium sandwichpanelen zien dat de metalen dakbedekking een interessante keuze vormt. Het lijkt er wat dat betreft op dat de metalen dakbedekking de komende jaren weer voor een opmars zal gaan zorgen, nadat dit een beetje was weggezakt.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
Alle soorten dakbedekking (Bitumen, dakpannen, kunststof, riet, zink, dakisolatie etc.)
In alle regio's in Nederland
Met garantie
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Dakbedekking schuine daken

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.