Alles over dakdekken | samenwerkingsverband van dakdekkers | landelijke dekking

Bitumen golfplaten

Bitumen golfplaten

Wilt u gebruik maken van bitumen golfplaten, om het dak van bijvoorbeeld een schuur of een carport af te werken? U kiest voor een relatief voordelig materiaal, dat u bovendien gewoon zelf aan kunt brengen.

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om het dak van uw woning met bitumen golfplaten af te werken, daarvoor biedt de kwaliteit niet voldoende houvast en bestaan er te weinig mogelijkheden op het gebied van isolatie.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Assortiment golfplaten
Assortiment golfplaten

Minimale hellingsgraad

Om gebruik te kunnen maken van bitumen golfplaten dient er op uw dak sprake te zijn van een minimale hellingsgraad van 7 graden. U heeft deze hellingsgraad nodig om het water op een goede manier weg te kunnen laten lopen, zonder dat het tussen de platen door gaat of er zelfs op zal blijven staan. Het is de hellingsgraad op basis waarvan u bovendien kunt bepalen hoe de balkafstanden eruit dienen te gaan zien, om de draagconstructie vorm te gaan geven. Zorg altijd eerst voor een degelijke draagconstructie, om de bitumen golfplaten er vervolgens op te plaatsen.

Bitumen golfplaten gevoelig voor mosaangroei
Bitumen golfplaten gevoelig voor mosaangroei

Overlapping van bitumen golfplaten

De bitumen golfplaten dienen elkaar te overlappen, om een aaneensluitend geheel vorm te kunnen geven. De overlapping dient minimaal 1 golf in de breedterichting en minimaal 15cm in de lengterichting te bedragen. U zorgt er daarmee voor dat er geen vocht tussendoor kan gaan lopen en de golfplaten goed op elkaar vast komen te liggen. De minimale overlapping kan wat variëren op basis van de hellingsgraad, dus laat u daar bij voorkeur goed over adviseren. Zorgt ervoor dat u de golfplaten tegen de hoofdwindrichting in legt. Op die manier kunt u rekenen op voldoende ventilatie.

Werkwijze bitumen golfplaten

Het is bij het aanbrengen van de bitumen golfplaten van belang om deze op een vlakke ondergrond eerst zelf op maat te zagen. Vervolgens kunt u de eerste plaat vastzetten op de draagconstructie, door de tweede en voorlaatste golf vast te spijkeren of schroeven. Gebruik hiervoor speciale golfplaatnagels of -schroeven.

Daarna kunt u de overige bitumen golfplaten aan gaan brengen en deze om de golf vastzetten op de balken van de draagconstructie. Zet de platen op de golf vast aan de muur- en eindbalk en voorzie de aansluiting op de muur van een afdichtband of lood, om het geheel waterdicht te maken.

Meer informatie over bitumen dakbedekking

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
Alle soorten dakbedekking (Bitumen, dakpannen, kunststof, riet, zink, dakisolatie etc.)
In alle regio's in Nederland
Met garantie
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Dakbedekking schuine daken

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.