Alles over dakdekken | samenwerkingsverband van dakdekkers | landelijke dekking

Einde levensduur dakbedekking

Einde levensduur dakbedekking

Bent u benieuwd naar het einde van de levensduur van uw dakbedekking? Dit hangt sterk af van het onderhoud dat u heeft laten plegen, aangezien u de levensduur van de dakbedekking daarmee flink kunt verlengen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.

Dakbedekking levensduur vanuit het verleden

Levensduur bitumen dakbedekking rond maximaal 20 jaar

Vanuit het verleden bedroeg de dakbedekking levensduur over het algemeen niet veel meer dan 10 - 20 jaar. Dit gold voor bitumen dakbedekking, een veel gekozen variant. De materialen zijn in de loop der jaren echter veranderd, waardoor we de kwaliteit steeds verder hebben weten te verbeteren.

Levensduur dakbedekking vandaag de dag

Levensduur hedendaags bitumen inclusief onderlaag minstens 25 tot 30 jaar

Vandaag de dag bedraagt de levensduur van uw dakbedekking gemakkelijk 20 jaar. Het gaat dan om de APP-dakbanen waar we gebruik van maken. Dit zijn dakbanen waarbij we het bitumen met polypropeen modificeren. Dit draagt bij aan de kwaliteit van het geheel, waardoor we hier op een uitstekende manier langere tijd gebruik van kunnen maken.

De dakbanen hebben goede mechanische eigenschappen en zijn bijvoorbeeld UV-bestendig. Het alternatief voor APP-dakbanen zijn SBS-dakbanen, waarbij we het bitumen modifceren met rubber. Hierdoor neemt de elasticiteit sterk toe, maar het materiaal blijft helaas gevoelig voor UV-straling.

Einde levensduur dakbedekking

Levensduur bitumen dakbedekking rond maximaal 20 jaar

Komt het einde van de levensduur van uw dakbedekking in zicht, of heeft u het idee dat er een renovatie nodig is? In veel gevallen hoeft de oude dakbedekking er niet helemaal meer af. Dit betekent dat u een meer voordelige renovatie uit kunt laten voeren, die minder ingrijpend in elkaar zit.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
Alle soorten dakbedekking (Bitumen, dakpannen, kunststof, riet, zink, dakisolatie etc.)
In alle regio's in Nederland
Met garantie
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets