Alles over dakdekken | samenwerkingsverband van dakdekkers | landelijke dekking

Achtergrondinformatie dakbedekking

Relevante informatie ter oriëntatie

Zoekt u naar meer informatie over uw dakbedekking? Wilt u uw dakbedekking vernieuwen, een keuze maken uit de verschillende dekkingsmaterialen of meer informatie over platte en hellende daken? Een goede dakdekker kan u hier meer over vertellen, maar het is minstens zo waardevol om hier zelf alvast wat meer informatie over in te winnen. Uit welke onderdelen bestaat een goede dakconstructie, hoe zorgt u voor voldoende isolatie en wat kunt u doen om uw dak te repareren? Hoe bepaalt de hellingsgraad het materiaal dat u toe kunt passen en wat is de gemiddelde levensduur van dakdekkingsmaterialen? Wij geven er antwoord op, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.

Meer achtergrondinformatie

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

Dakbedekking vernieuwen

Wilt u bijvoorbeeld de dakbedekking vernieuwen? Houd er dan rekening mee dat u de oude dakbedekking kunt verwijderen, maar u er ook voor kunt kiezen om deze gewoon te laten liggen. Breng de isolatie op de oude dakbedekking aan, of kies voor isolatie tussen de lagen. Maak gebruik van de goede materialen die er nog liggen, maar houd aan de andere kant rekening met de hoogte van het nieuwe dakniveau.

Platte daken

Platte daken bieden u de mogelijkheid een warm dak, een koud dak, een omgekeerd dak of een niet-geïsoleerd dak aan te brengen. Het warme dak verdient de voorkeur, omdat u er hiermee voor zorgt dat de onderconstructie de binnentemperatuur aan zal nemen, waardoor er minder sprake is van schommelingen. Met de juiste isolatiematerialen zorgt u ervoor dat u de platte daken uitstekend kunt isoleren, zodat u comfortabel in uw woning of pand kunt verblijven.

Dekkingsmaterialen

U heeft binnen de dakdekking de keuze uit een groot aantal dakdekkingsmaterialen. U kunt hiervoor gebruik maken van een bitumen dakbedekking, die u zowel kunt kleven als mechanisch kunt verbinden, of gewoon los kunt leggen. In dat laatste geval dient u gebruik te maken van een goede ballastlaag, om te voorkomen dat de wind er onder kan komen.

Andere dekkingsmaterialen zijn bijvoorbeeld de bekende dakpannen (beton en keramisch), maar ook leien en diverse metalen. Maak gebruik van de bitumen shingles als voordelig alternatief, of zorg er met bitumen golfplaten voor dat u het dak van uw schuur op een degelijke wijze kunt dekken.

Hellende daken

Heeft u te maken met een hellend dak, in een van de vele beschikbare vormen? Bepaal aan de hand van de constructie welke dekkingsmaterialen u het best toe kunt passen. De hellende daken in Nederland maken veel gebruik van dakpannen, maar ook van leien en bijvoorbeeld kunststof of stalen dakpanplaten.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
Alle soorten dakbedekking (Bitumen, dakpannen, kunststof, riet, zink, dakisolatie etc.)
In alle regio's in Nederland
Met garantie
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets