Alles over dakdekken | samenwerkingsverband van dakdekkers | landelijke dekking

Vegetatieve dakbedekking

Vegetatie dakbedekking

Bent u op de hoogte van de mogelijkheden van vegetatie dakbedekking? Met een groendak zorgt u ervoor dat u een tegengeluid kunt laten horen, ten opzichte van de stenen daken waar we in Nederland over het algemeen gebruik van maken.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.

Indien u gebruik wilt maken van vegetatie dakbedekking is het van belang om een verstaan dak aan te brengen, met een grond- of substraatlaag waar de planten op kunnen groeien. Onder de grondlaag is het van belang om een wortel- en waterkerende laag aan te brengen, zodat er een goede afscheiding ontstaat met de rest van het gebouw.

Bijdrage aan het microklimaat

De vegetatie dakbedekking biedt een aantal belangrijke voordelen. U zorgt er met een groendak bijvoorbeeld voor dat u een bijdrage kunt leveren aan het microklimaat in een stad. De daken zorgen namelijk niet alleen voor een groene uitstraling, ze kunnen het hemelwater vasthouden. Waar traditionele daken dit gericht afvoeren, houdt het groendak het water juist vast om de planten te kunnen voeden. Dit betekent dat u de vegetatie dakbedekking kunt gebruiken om het rioolsysteem in de stad te ontlaten, waardoor u een heel praktische bijdrage kunt leveren.

Groendaken

Daarnaast zorgt u er met een groendak voor dat u een nieuwe leefomgeving voor vogels en insecten kunt creëren, daar waar zij in de stad normaal gesproken geen kant op kunnen. U kunt de geluidsisolatie of geluidsreflectie verbeteren en er met vegetatie dakbedekking voor zorgen dat u het temperatuuraccummulatievermogen van het dak kunt vergroten. Verder kunt u met een groendak zorgen voor een meer prettige uitstraling in de stad en draagt u bij aan de stof- en voedingsstoffenbinding uit lucht en regen. Wat dat betreft levert u met een groendak een heel belangrijke bijdrage en is het meer dan alleen de uitstraling waar u voor kiest.

Dakvijver en daktuin
Dakvijver en daktuin

Begroeide daken

Uiteraard kunt u op verschillende manieren gebruik maken van vegetatie dakbedekking. Kiest u bijvoorbeeld voor een extensieve begroeiing? Dan hoeft u hier weinig onderhoud aan te plegen en kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld sedumsoorten, lage kruiden en bepaalde siergrassen.

U kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om een intensieve begroeiing op uw dak aan te brengen. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor gras, borderplanten, heesters of zelfs een boom. U kunt wat dat betreft zelf bepalen hoe u de vegetatie dakbedekking vorm wilt geven en voor welke uitstraling u wilt zorgen.

Meer informatie

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
Alle soorten dakbedekking (Bitumen, dakpannen, kunststof, riet, zink, dakisolatie etc.)
In alle regio's in Nederland
Met garantie
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets